D’un temps ençà, els catalans i catalanes hem anat educant el nostre paladar als plaers que ofereixen els formatges i ens hem acostumat a menjar formatges del nostre país i degustar-ne els de cabra amb passió, com si d’una moda es tractés.
Dimarts vaig gaudir de la presentació a Barcelona del llibre “El formatge de cabra. Com preparar-lo 10 vegades” del qual en són autors l’Eulàlia Torras i el Roger Alcaraz. És un llibre breu, d’unes 20 pàgines. Pulcre en l’edició, i ric en el contingut, forma part de l’original col·lecció de monografies de productes de mercat de sd-edicions.
Hi trobem un resum de la trajectòria de l’Eulàlia com a pionera en la recuperació del formatge de cabra del Pirineu, del tracte amb el ramat i del procés artesà que converteix la saludable llet de cabra en un formatge que esdevé un caprici pel paladar i una font nutricional excel·lent. Ella ja no s’hi dedica, però el seu ramat i la seva formatgeria està en bones mans. El llibre, a més, va acompanyat de 10 receptes, unes clàssiques i altres amb el toc de l’alta cuina d’avantguarda, de ben segur ideades o proposades pel Roger Alcaraz.
El Roger amb només 25 anys és cuiner amb un ja llarg recorregut professional. Només afegiré que és veí de Sant Quirze i que ha accedit a concedir-nos una entrevista. De ben segur que parlar amb ell serà un plaer.
Lurdes Miró
Implicada de Junts per Sant Quirze i militant d’ERC